It's always sunny here!


Waarom Vampire Academy en Twilight zo niet hetzelfde zijn

08-02-2014 16:23

Tuurlijk, we zijn enorme Vampire Academy-fans en ook enorme twi-hards, maar teveel mensen denken dat Vampire Academy en Twilight hetzelfde zijn.. Wat dus echt niet zo is. Oké, allebei de boeken hebben vampiers. So what? Hier laten we de (enorme) verschillen zien.

1. Rose kan vechten, terwijl Bella anderen nodig heeft. (Niet dat dit erg is, hoor. Het is juist wel leuk.. Edwaaaard.)

 

Dit is wel het grootste verschil. Rose, de Vampire Academy hoodpersoon, is een stoere kick-ass hoeder, die tegen Strigoi (slechte vampiers) vecht en haar beste vriendin Lissa beschermt. Bella daarentegen is het meisje dat altijd op andere vertrouwt om haar te beschermen.

 

2. Dimitri en Edward lijken zo niet op elkaar.

 

Ja, sorry hoor.. Edward kan misschien wel een vampier zijn, hij doet eigenlijk niks behalve van Bella houden, andermans gedachten lezen en Bella en zijn familie een beetje “beschermen”. (Ook niet onaardig bedoeld. Wij zouden best door Edward beschermd willen worden, hoor…)

Dimitri is echt cool. Bijna nog cooler dan Rose. Hij heeft ook “innerlijke conflicten” en zou Rose tegen alles beschermen – ook al kan Rose zichzelf ook prima beschermen. Dimitri is ook geen student zoals Edward.

 

3. Adrian en Jacob lijken zo niet op elkaar (ook al hebben ze dezelfde “ik-ben-slachtoffer-van-hun-liefde rol).

 

Adrian heeft, net zoals Dimitri, ook “innerlijke conflicten”. Hij wordt langzaamaan gek, dat is het gevolg van spiritus. (Dat is een soort kracht die je langzaam gek maakt.) Om spiritus tegen te gaan, rookt en drinkt hij. Hij is wel bereid te vechten voor Rose – ook al is zij al lang verliefd op Dimitri. Adrian is een Moroi, een van de sterfelijke, goede vampiers.

Jacob is ook bereid te vechten voor Bella. Jammer genoeg is hij ook een weerwolf, de eeuwenoude vijanden van de vampiers. Uiteindelijk wordt Jacob verliefd op Bella’s kind. Het is een beetje awkward (en Jacob komt een beetje pedofilisch over) maar verder is het slim bedacht van Stephanie Meyer. Zo komt alles toch nog goed. 

 

4. Vampire Academy speelt zich af op een privé kostschool voor vampiers, terwijl Twilight zich afspeelt op een normale middelbare school in het regenachtige dorpje Forks.

 

Ah, kom op. Dit is toch best wel een groot verschil? En sowieso, een privé vampierschool is zo veel cooler dan een normale middelbare.

 

5. LISSA!!!!!!!!!!!

 

Sorry voor alle uitroeptekens, maar dit is echt een hoogtepunt (!!!!!!!!!!!). Bella heeft gewoon geen vrienden, afgezien van Alice. Geen. Oké, ze heeft Jessica, maar die doet alleen alsof, en Angela. Maar het is niet alsof ze ooit met hen afspreekt. (Zo heeft ze meer tijd voor Edward *knipoog*).

Rose en Lissa hebben echt een band. (Letterlijk, zelfs.) Ze zouden elkaar beschermen tegen alles, ze zouden echt alles doen voor elkaar. Hun vriendschap is echt speciaal en apart.

 

6. De vampiers zijn anders.

 

Echt hoor.. Strigoi lijken totaal niet op de vampiers in de Twilight-boeken. Moroi zoals Lissa hebben speciale krachten (spiritus bijvoorbeeld) en zijn sterfelijk. Strigoi zijn slecht: ze doden mensen voor hun bloed en zijn onsterfelijk door middel van zwarte magie. De Moroi en de Strigoi zijn gebaseerd op echte mythes uit Rusland.

Twilight vampiers zijn toch echt wel anders.. Cool, maar zeker niet gebaseerd op de waarheid. Ze hebben niet eens hoektanden. Wel hebben ze ook speciale krachten. Niemand weet wat voor soort “kracht” je krijgt. De mogelijkheden zijn praktisch eindloos.

 

Nou. Jullie weten nu wel wat het verschil is. Welk boek is jullie favoriet?

 

-xxx- Lauren en Olivia

—————

Terug


Onderwerp: Waarom Vampire Academy en Twilight zo niet hetzelfde zijn

Geen commentaar gevonden.