It's always sunny here!


Tips om jouw vreselijke maandag te overleven

16-03-2014 18:59

Even als eerste: dit is de link naar ons profiel op Bloglovin': Follow my blog with Bloglovin"

Net op tijd voor de gevreesde maandag: tips om hem te overleven! Iedereen in Nederland wordt kreunend wakker morgenochtend want: het is weer maandag, de start van een nieuwe, vermoeiende week. Maar dat hoeft niet per se zo te zijn! Morgen wordt jij wakker met een stralende lach dankzij deze tips.

 

1. Relax

Neem vanavond een lang bad of een extra hete douche. Je kan ook een gezichtsmasker op doen of je gezicht stomen (als je dat lekker vindt). Hierdoor ontspan je en ga je dus ook ontspannen slapen. En je wordt ontspannen wakker! 

2. Leg je kleren de avond ervoor klaar

Dit scheelt veel tijd s'ochtends. Ook kan je je tas de avond ervoor inpakken: hierdoor stress je minder en vergeet je ook niks belangrijks!

 

3. Plan je huiswerk goed in

Als je zondag avond al je huiswerk nog moet maken, is dat niet echt bevordelijk voor je humeur. Natuurlijk, zondagochtend slaap je, zondagmiddag ben je met je vriendinnen bezig en zondagavond is huiswerk-tijd, maar hierdoor word je alleen maar chagrijnig. Plan dus goed!

Zondagavond leren voor een proefwerk op maandag is wel een goed idee, want omdat je erna gaat slapen, onthou je de informatie beter. Zorg er wel voor dat je niet om vijf uur opstaat en dan nog twee uur gaat leren, want dit werkt niet bepaald ontspannend.

4. Maak een planning voor de week

Een beetje hetzelfde als 3, maar dan voor de komende week en niet het huiswerk. En: je hoeft echt niet alles op maandag te doen, zodat je "er vanaf bent"! Je kan beter je taken verspreiden over de week, dat is veel relaxter. 

 

5. Denk positief! 

Oké, dit is wel echt een cliché, maar het is waar. De eerste tien gedachten die je op een dag hebt, bepalen je humeur voor die dag. Dus: niet wakker worden met gedachten als "shit het is weer maaandag" en dan op de snooze-knop van je wekker drukken, nee, begin met "woohooo het is maandag! Vandaag wordt zo fantastisch want.." Of zoiets :) 

 

6. Ga shoppen in het weekend

Dit is een win-win situatie: je wordt blij tijdens het shoppen en je wordt blij als je je nieuwe, supercoole kleren naar school/je werk aandoet. Yay! 

Dit waren onze tips om jouw oh-zo-verschrikkelijke maandag te overleven morgen!! Veel succes :)

 

-xxx- Lauren en Olivia

 

—————

Terug


Onderwerp: Tips om jouw vreselijke maandag te overleven

Datum: 25-03-2014

Door: yolootje

Onderwerp: maandag

Maandag is eigenlijk wel een leuke dag, je ziet al je vriendinnen weer op school, ik heb er geen probleem mee !

—————

Datum: 27-03-2014

Door: Lauren en Olivia

Onderwerp: Re:maandag

Dat is wel waar, maar het is wel het einde van het weekend! :(

—————