It's always sunny here!


Review: de film Frozen

18-02-2014 21:12

Omg, ik wilde Frozen al heel lang zien en heb hem net gekeken. Ik persoonlijk vind de film echt helemaal geweldig, al word ik misschien een beetje te oud voor Disney Films.. 

Frozen is de nieuwste Disney film en is uitgekomen in de Nederlandse bioscopen op 11 december 2013. 
Disney heeft geprobeerd een verfilming te maken van het sprookje De Sneeuwkoningin van Hans Christian Andersen, maar in dat verhaal is de Sneeuwkoningin de slechterik, en Disney wilde juist een film maken zonder slechterik. In Frozen draait niet om goed en kwaad, maar over de band tussen de twee zussen die van gescheiden van elkaar zijn geweest. 

Frozen gaat over twee zussen, Elsa en Anna, die de prinsessen van Arendelle zijn. In het begin van de film zijn ze nog kleine meisjes. Elsa heeft een magische kracht waarmee ze alles wat ze wil in ijs en sneew kan veranderen. Anna en Elsa maakten altijd veel pret in de sneeuw met elkaar tot het op een dag mis ging. Elsa raakte per ongeluk met haar krachten Anna's hoofd. Anna raakt bewusteloos en samen met haar ouders reist Elsa naar een stel wijzen in de bergen. De wijzen wisten Anna's geheugen zodat ze alles vergeten is van Elsa's krachten. Elsa word opgesloten in haar kamer voor haar eigen veiligheid en die van anderen. 

De twee zusjes groeien op zonder contact met elkaar te hebben. Ze zien elkaar pas weer op de dag dat Elsa haar kamer uit komt om als koningin gekroond te worden.  Op dat moment gaan de deuren van het kasteel opnieuw open en is er een groot feest. Tijdens dit feest word Anna verliefd op een prins. Als de prins haar ten huwelijk vraagt wil Anna het aan Elsa vertellen en haar toesteming vragen. Er ontstaat een ruzie tussen de twee zussen en Anna trekt 1 van Elsa's beschermende handschoenen uit die ervoor zorgen dat alles wat ze aanraakt niet in ijs bevriest. Elsa's kracht komt weer vrij en per ongeluk bevriest ze het hele dorp . Elsa vlucht de bergen in en heeft geen idee wat ze met het dorp heeft gedaan. Anna gaat haar zus achterna de bergen in. 


In de bergen beseft Elsa dat ze nu vrij is en kan doen met haar krachten wat ze wil. Ze bouwt een enorm paleis van ijs waar ze vredig in leeft totdat Anna haar vind. Anna probeert Elsa ervan te overtuigen dat ze terug naar Arendelle moet komen, en dat ze nu begrijpt waarom ze nooit haar kamer uit mocht komen. Maar Elsa weigert mee te gaan en zegt dat Anna moet gaan voordat ze haar pijn doet. Maar Anna is koppig en blijft. Weer kan Elsa haar krachten niet bedwingen en per ongeluk raakt Elsa Anna's hart. Anna vlucht snel. 

Later komen Anna en haar vriend Kristoff, die ze onderweg tegen is gekomen en haar heeft begeleid naar de bergen, erachter dat een stuk van Anna's hart bevroren is. En alleen een daad van ware liefde ervoor kan zorgen dat Anna niet helemaal bevriest. Dus snel reizen Anna en Kristoff terug naar het dorp zodat Anna haar prins kan kussen. 
 

 Maar de prins blijkt een oplichter te zijn die helemaal niet van Anna houd,  en hij heeft Elsa gevangen genomen.
Maar Elsa is ontsnapt uit de kerkers. En net als Anna bijna bevriest beseft ze dat ze van Kristoff houd, en hij ook van haar. 
Als ze bijna bij hem is ziet ze aan de andere kant van haar dat de prins Elsa wilt vermoorden. Ze twijfelt naar wie ze toe wilt gaan en rent uiteindelijk naar haar zus. Ze springt voor de prins, bevriest helemaal, en zijn zwaard breekt. Elsa staat op, begint te huilen en slaat haar armen om Anna heen. Dat was de ware daad van liefde die Anna liet ontdooien. 

Uiteindelijk komt alles dus weer goed, net als in alle Disney films. 

En ook in deze film komen heel veel liedjes voor. Dit zijn mijn favorieten :)

www.youtube.com/watch?v=moSFlvxnbgk   deze is van de film zelf als Elsa in de bergen is.
www.youtube.com/watch?v=B9kDG0r_evs  wanneer Anna bij Elsa in het ijskasteel is. 
www.youtube.com/watch?v=06ocF-opjiA     Anna en Kristoff voordat ze te horen krijgen dat Anna's hart voor een deel                                                                             bevroren is.

 

Dit was het, ik hoop dat jullie het leuk vonden en misschien nog naar de film zelf gaan! 

-xxx- Olivia

 

—————

Terug


Onderwerp: Review: de film Frozen

Datum: 20-02-2014

Door: Lilly

Onderwerp: Frozen

Ohh, zo leuk! Ik heb Frozen ook gezien :) Ja, oke, misschien zijn we iets te oud voor Disney films, maar wat maakt dat nou weer uit? :) Ik vind jullie website echt heel cool, blijf alsjeblieft bloggen :)

—————