It's always sunny here!


Redenen waarom jij nu ook moet gaan bloggen

28-03-2014 16:48

Bloggen is super-, superleuk, laten we dat maar als eerste zeggen. Echt waar. Je denkt misschien dat het te veel gedoe is of te moeilijk om een goede website op te starten, dat is echt niet zo!! Bloggen is gewoon supergeweldig en als je iets supergeweldig vindt, kost het ook geen moeite! Hier vijf redenen waarom jij nu ook moet gaan bloggen.

 

1. Een website is gratis en van jezelf! 

Een website is helemaal van je zelf (of in dit geval van ons tweeën)! Je hoeft hiervoor echt niet per se een eigen domein te hebben, dit kost namelijk geld en staat alleen wat professioneler.

Onze URL (webadres) is best lang (sunshinegirls9.webnode.nl/) en als je een eigen domein koopt zou het dus www.sunshinegirls.nl worden. Dat is makkelijker te onthouden en staat leuker, maar verder kost het alleen maar geld. Jouw website is nog steeds jouw eigen website, ook zonder domein! 

Dit betekent dat je alles mag doen wat je wilt. Je kan foto's plaatsen, een online dagboek hebben, tutorials geven, filmpjes erop zetten, wat je ook wilt! Fashion, beauty, fotografie, lifestyle, koken, gewoon over jezelf: je kan het overal over hebben. Het is helemaal van jou en van jou alleen. YAY!!

2. Je oefent je schrijfkunsten

Misschien niet als je alleen maar straattaal gebruikt, maar als je normaal ABN typt/schrijft is dat echt goed voor je Nederlands. Een van ons ging van een 6,2 voor Nederlands naar een 6.9 en dat komt sowieso van het bloggen. We weten het zeker.

Ook oefen je met het hele titel-inleiding-kopjes-alinea-slot gedoe. Je blogpost moet logisch ingedeeld zijn zodat mensen het snappen. Dit doe je onbewust! 

 

3. Bloggen is een uitlaapklep

Nou, niet per se voor ons, maar veel anderen vinden dit wel. Ze bloggen om een beetje rust te krijgen in hun hoofd. Als jij je chaotisch voelt de laatste tijd, kan bloggen een uitkomst bieden. Ook kan de regelmaat je helpen: als je met jezelf afspreekt dat je elke vrijdag om 4 uur een blogpost online zet (terwijl de rest van je leven onregelmatig is) kan dit heel erg fijn zijn. Het is net wat je nodig hebt! 

 

4. Het is uniek en van jou

Ja, er zijn duizend blogs die over beauty gaan. En duizend blogs over fashion. En tweeduizend blogs over lifestyle. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende blogs dat het bijna onmogelijk is om nog echt op te vallen. Maar je blijft uniek.

Niemand schrijft een blogpost zoals jij, want jij gebruikt verschillende woorden en jij hebt verschillende onderwerpen en jij gebruikt ook verschillende plaatjes. Er is geen een blog die precies hetzelfde als die van jou. Sure, er zijn tienduizenden blogs over hetzelfde onderwerp, maar geeneen is zoals jou. En dat is de reden dat je wel zult opvallen. 

5. Als je het leuk vindt, ga je het vanzelf wel doen

De titel zegt alles al, toch? Je denkt misschien: "Oh, dat bloggen, dat ziet er wel leuk uit, maar na twee weken heb ik er al geen zin meer in, dat wordt nooit wat". Tja, misschien is dat ook wel zo, maar als je het echt leuk vindt om te doen ga je vanzelf wel achter de computer zitten.

Yes, we know the feeling. In het begin vind je het misschien super, en dan wordt het steeds saaier... "Moet" je weer gaan bloggen. Maar dan ga je er langzamerhand meer tijd in steken... Je krijgt meer inspiratie... Je voelt je vrijer... Je voelt je niet verplicht meer te gaan bloggen... Uiteindelijk ga je het echt heel leuk vinden. Je moet alleen door de eerste drie weken zien te komen.

 

Nou, als je nu niet overtuigd bent... Waar wacht je op?! Ga bloggen! (En link je site hieronder, dan nemen we zeker een kijkje!)

 

-xxx- Lauren en Olivia

 

 

—————

Terug


Onderwerp: Redenen waarom jij nu ook moet gaan bloggen

Geen commentaar gevonden.