It's always sunny here!


How to: reizen met het vliegtuig

14-05-2014 21:44

Ja, ook wij ga weleens met het vliegtuig ergens heen. Opzich niks bijzonders, toch? Maar vliegen kan soms best stressend en ingewikkeld zijn. Daarom hebben we hier een nieuwe how to, want hoe doe je dat zonder te stressen?

 

Doe comfortable kleding aan

Niets is zo vervelend als kleding die niet lekker zit. Tijdens een zes uur lange vlucht is het nog erger. Denk dus goed van te voren na. Je hoeft echt niet je skinny jeans aan samen met die superleuke nieuwe bloes (die wel ietsje te klein is). Niemand ziet je! Tenminste, daar ga je van uit.

 

 

Eet en drink genoeg van tevoren

Als je een lange vlucht hebt (denk: 6 uur of langer) is er geen ontkomen aan: vliegtuigeten. Sommige mensen vinden het het vieste wat er is, zelf vind ik het wel oké. Water is bij de meeste lange vluchten gewoon gratis, het ligt aan de vliegmaatschappij. 

Bij kortere vluchten is het slimmer om van te voren goed te eten en te drinken. Één flesje water mag maximaal 100 ml bevatten in een vliegtuig, je kan dus beter voorkomen dat je in het vliegtuig dorst krijgt. Wat eten betreft, bij korte vluchten krijg je meestal alleen chips, M&M's en Haribo zakjes aangeboden (waar je voor moet betalen). Je kan dus beter even wat gaan eten in de cafétjes die op het vliegveld zijn te vinden. 

 

Neem zo weinig mogelijk mee in de passagiersruimte

Oftewel: check zo veel mogelijk tassen in. Je kan beter één rugzak meenemen waar alle echt belangrijke dingen inzitten dan tien tassen meesleuren. Tassen inchecken is ook veel handiger qua wat je wel en niet mag meenemen. Ga je bijvoorbeeld naar een zonnige plek en heb je zonnebrand mee? Doe het flesje dan in de tas die je níet meeneemt, anders moet je je zonnebrand namelijk weggooien. 

 

 

Neem kauwgom mee

Dit is echt de nummer 1 tip voor als je pijn hebt tijdens het stijgen en het landen: kauwgom. Kauwen en gapen zorgen ervoor dat je oren "ploppen" (beetje een raar woord maarja) en de druk van de lucht om je heen is veel minder. Kauwen dus!

 

Vermaak je

Oké, dit klinkt heel simpel en logisch, maar toch: neem iets mee zodat je je kan vermaken. Een boek, een tijdschrift of je telefoon (die je sowieso meehebt). Je kan ook gaan slapen, maar de hele vlucht lang slapen kan ook moeilijk zijn in verband met andere luide passagiers. Zorg dat je je niet gaat vervelen :)

 

Dat waren onze tips weer! Vrij basic en universeel maar iedereen heeft er wel wat aan, toch? :) Als jullie nog tips hebben laat ze dan achter bij de comments! 

 

-xxx- Lauren en Olivia

 

—————

Terug


Onderwerp: How to: reizen met het vliegtuig

Geen commentaar gevonden.