It's always sunny here!


How to: mooie foto's maken met je telefoon

10-04-2014 17:36

Heyyy, hier zijn we weer. Deze week zijn de artikelen ietsje later online gekomen in verband met veel huiswerk en verjaardagen (OLIVIA IS DERTIEN!!YAYYYYY!!!) en we hopen dat we jullie niet heel erg teleurgesteld hebben. Om het een beetje goed te maken hebben we vandaag een heel interessant artikel voor jullie: hoe maak je nou goede foto's met je telefoon??

 

Houd je telefoon stil

Misschien een beetje voor de hand liggend, maar als je constant aan het bewegen bent krijg je niet bepaald een mooie foto. Het oogt ook meteen veel professioneler. Scherpe foto's maken is heel makkelijk, als je maar een beetje geduld hebt.

 

Voldoende licht

Ja, er is een gulden middenweg tussen overbelicht en niks zien omdat het te donker is. Zorg voor voldoende licht zodat je duidelijk ziet wat er precies op de foto staat. Licht is ook een sfeerbepaler: neem bijvoorbeeld de foto in dit artikel van kersenbloesem. Door de mooie blauwe lucht, de babyroze bloemen en het lucht oogt het meteen rustig en kalmerend. 

 

Leuke apps

Er zijn heel veel leuke apps verkrijgbaar waarmee je heel mooi een constrast kunt zetten tussen wazig en scherp, of waar je juist een leuk filter over je foto kan zetten. Hij lijkt meteen een stuk mooier!

 

Niet zoomen: ga dichterbij staan

Als je inzoomt (wat bij veel mobiele telefoons mogelijk is) wordt hij gelijk onscherper en je ziet de pixels beter. Dan maar beter dichterbij gaan staan!

 

Maak je lens schoon!

Het kan zijn dat er veel viezigheid op je lens zit en het daarom lijkt alsof er allemaal viezigheid op je foto zit. Voorkom dit en maak je lens even snel schoon met je mouw.

 

Contrast

We zeggen wel, "Je moet je foto's mooi scherp maken", maar je kan natuurlijk ook een nog mooier contrast tussen scherp en wazig creëren. Niemand die ziet dat je die foto gewoon met je mobiele telefoon gemaakt hebt.

 

En als laatste: veel oefenen!

Tja, deze is heel erg cliché, maar het is wel echt zo. Oefening baart kunst!

 

Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips. Als je zelf nog een toevoegin hebt, vergeet dan niet een reactie te plaatsen!

 

-xxx- Lauren en Olivia

 

—————

Terug


Onderwerp: How to: mooie foto's maken met je telefoon

Datum: 11-04-2014

Door: Skaakie

Onderwerp: Foto's

En je moet natuurlijk voldoende licht hebben!!! In het donker zie je niets

—————

Datum: 06-05-2015

Door: senna

Onderwerp: Re:Foto's

Wil je zeggen hoe die apps heten maar echt heel erg dankjewel

—————