It's always sunny here!


Haat reacties & tips

12-05-2014 17:51

Hey iedereen, we zijn weer terug! Vandaag een best persoonlijke update, want er zijn best veel bitchy reacties bij het gastenboek gekomen terwijl we op vakantie waren. Dit vinden we natuurlijk heel jammer, want we proberen gewoon elke week leuke blogposts te plaatsen en dan komen er zulke reacties. We hebben de ergste gewoon verwijderd. Dit vinden we erg jammer, maar de reden van ons blog is nog steeds om mensen blij te maken en te inspireren op wat voor manier dan ook. Dit kan niet als er zo'n negatieve sfeer hangt. 

 Kritiek zal er natuurlijk altijd zijn en daar kunnen we niks aan veranderen. Waar we wel wat aan kunnen veranderen is hoe je omgaat met die kritiek. Want soms is het moeilijk kritiek te onderscheiden van echte haat berichten. Je mag best tips geven (en als je die op een groffe manier overbrengt is het natuurlijk niet meteen haat) maar we vinden echt wel jammer als iemand zegt "leuke site" en iemand anders reageert: "je bent dom dat je dit leuk vindt, dom kind, WTF, raaaaaaar, haat jullie site, waardeloze site, sukkels, OMFG zo slecht" etc. 

 

En nee, dit typen we niet omdat we aandacht willen of medelijden. We willen jullie er gewoon op wijzen dat dit echt, echt niet leuk is om te horen te krijgen. We hebben een site voor de lol en natuurlijk willen we ons blog verbeteren, maar proberen jullie je alsjeblieft eens in ons te verplaatsen.

Over dat we drie weken lang geen update hebben geplaatst: daar hebben we onze excuses ruim van tevoren voor aangeboden! We gingen allebei op vakantie en een van ons was op kamp, dan wil je wel even aan iets anders denken dan aan een blog. We zijn 12 en 13 en een blog hebben is niet onze fulltime baan. Natuurlijk zouden we elke dag drie updates willen plaatsen, maar een blog bijhouden kost ontzettend veel tijd. Dan hebben we nog school en onze vriendinnen en we sporten drie keer in de week... We hebben wel wat beters te doen dan elke dag vijf uur lang achter de computer te zitten, blogposts typen! 

(Aan de andere kant vinden we het ook wel lief dat jullie meer blogposts willen zien. Dat bewijst maar dat jullie het wel leuk vinden, haha!)

 

 

Omdat we natuurlijk ook hele lieve lezeressen hebben die er niks mee te maken hebben (en die dit gezeik helemaal niet willen horen) hebben we hier een paar tips om beter om te gaan met haters. Deze tips zijn natuurlijk ook voor onszelf :)

 

1. Reageer niet meteen

Voordat je meteen reageert (of dit nu op internet is, of in real life) neem eerst even een pauze voor zover dit mogelijk is. Als je de reactie voor het eerst ziet (er vanuit gaand dat het op het internet gebeurd) wil je eerst zo snel mogelijk jezelf verdedigen. Zeggen dat je wél cool en grappig en mooi bent, wat diegene ook zegt. Of je wilt diegene verrot schelden. 

Wat je ook wilt, je moet het metéén doen. En dat is de fout. Drink wat watrer of ga even naar buiten. Het heeft geen zin om helemaal boos te worden. Wat diegene ook zegt, je moet even logisch nadenken en niet te snel reageren. Daar word je namelijk alleen maar bozer van. Denk goed na voordat je reageert, want alles wat je zegt kan tegen je worden gebruikt en misschien krijg je er later spijt van. Stay calm. You can do this. 

 

2. Het is zijn/haar probleem, niet het jouwe

Haters zijn per definitie  mensen die alles haten wat ze zelf niet kunnen, niet zijn of niet hebben. Ze zijn erg negatief en gaan vaak op zoek naar dingen die ze makkelijk kunnen afzeiken (sorry voor het taalgebruik). Zij proberen je onzeker of boos te maken en proberen je te kwetsen. Soms lukt het en soms lukt het niet, maar 1 ding is duidelijk: dat is hun probleem. Je bent mooi, slank, slim, aardig, grappig en leuk. Wat ze ook zeggen.

 

3. Niet iedereen vind je leuk, wat je ook doet

Het is moeilijk om te accepteren, maar je zal altijd haters hebben. Er zijn miljoenen mensen online, niet iedereen zal je geweldig vinden. Dat is ook logisch! En je kent die mensen toch niet, wat maakt het uit als je nieuwe haarkleur helemaal niks vinden? Jij vindt het tenminste wel leuk. Je kan niet iedereen blij maken.

 

4. Zet die comment uit je hoofd

Makkelijker gezegd dan gedaan, want die ene bitchy reactie, die hakt er natuurlijk in. Over hoe dik je wel niet bent (ook al ben je zelf al hartstikke onzeker over je figuur). Over hoe ongelofelijk saai al die artikelen zijn (terwijl je zo je best doet om interessante onderwerpen te bedenken). Etc. Maar vergeet het! Verspil je tijd niet aan die reacties. Haters willen je kwetsen, en dat feit alleen al betekent dat je zoveel beter bent dan zij. Echt. Ga naar buiten, spreek af met je vriendinnen, koop dat ene product waar je zo lang naar hebt uitgekeken, ga lekker een middag in de keuken staan. Die comment, die boeit jou helemaal niet. 

 

5. Voor elke hater heb je een vriendin

Deze is echt waar. Misschien denk je het zelf niet, maar je hebt altijd meer vriendinnen dan haters. En zelfs als het niet zo is, je hebt altijd 1 persoon die denkt dat je geweldig bent. Keep going, you are amazing whatever they say. 

Hopelijk denken jullie de volgende keer even na voordat jullie een haat reactie plaatsen. We vinden bloggen heel leuk en daarom doen we het (en kritiek hoort erbij) maar misschien kunnen jullie je even verplaatsen in ons. Alsjeblieft dankjewel :)

 

-xxx- Lauren en Olivia

 

 

—————

Terug


Onderwerp: Haat reacties & tips

Datum: 09-08-2014

Door: Anoniem

Onderwerp: Haatreacties

Hoii Lauren en Olivia,
die haatreacties waren van mij ;s
Ik was mezelf niet, want zo doe ik echt nooit! Maar ik zei het omdat ik jullie blog... Mmm 1 dag ofzo kende. Ik had nog geen enkel idee hoe jullie het zouden doen. Ik dacht dat jullie 6 waren ofzo. Maar ik las jullie blogspots en ja, die vond ik ontzettend leuk om te lezen! Ik zeg dit, omdat ik er toch wel spijt van heb en me er niet echt chill bij voel nu... Hopelijk zijn jullie niet boos! Ik hou van jullie blog! Xoxo

—————

Datum: 09-08-2014

Door: Anoniem

Onderwerp: Re:Haatreacties

P.S. Ik waardeer het echt dat jullie zo jullie best doen om leuke blogposts te plaatsen en dat andere daar dan om gaan zeiken is niet echt chill.

—————